Награден конкурс за слики

Награден конкурс за слики РАЗЛИЧНИ УЛИЦИ, НО СЛИЧНИ ИДЕИ Здружението ЦОРЗ, во рамките на соработката помеѓу младите од градот Дебар ...
Прочитај повеќе

Финалниот натпревар FAIR PLAY

Во понеделникот на 28 јануари, советникот за култура и соработка, г. Емануел Рембер, оствари средба со претставници на здружението „Центар ...
Прочитај повеќе

Tурбир на кошарка FAIR PLAY

На 20 Ноември од 13 часот во спосртската сала на Гимназијата во дебар ке се одржат првите игри на турнирот ...
Прочитај повеќе

Активирај се – Одлучувај каде општината ќе ги троши твоите пари

Почитувани граѓани   Здружение Центар за одржлив развој на заедницата Дебар во Соработка со општините Дебар, Центар Жупа и маврово-Ростуше ...
Прочитај повеќе

4 дневен тренинг од ИОМ

22-25 Ноември Возраст 17-26 Аплицирај: 22-25 Ноември https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFpchiHVyTsLxSqFfwbqpZoMlmB6UiNvWOBW5wuFW1oEbVoQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2tfo90MA9h2yQM5NXIe5yqC2joBC9msS_dA39RhNgI1XUEi-T1vutZI7w ...
Прочитај повеќе

Регионална средба

На ден на 26 Јули  2018 година (четврток) т во ресторан „Колоњас“, Дебар се одржа регионална средба на општините и еколошките здруженија ...
Прочитај повеќе

ТРИБИНА: Информираноста е клучна за здравјето на младите

П О К А Н А за присуство на трибина на тема Информираноста е клучна за здравјето на младите Почитувани, ...
Прочитај повеќе

Покана за Јавна трибина : УПРАВУВАЊЕТО СО ОТПАДОТ ВО ЦЕЛА ОПШТИНА ГЛАВНИОТ ПРЕДИЗВИК НА ОПШТИНА ЦЕНТАР ЖУПА

ЈАВНА ТРИБИНА УПРАВУВАЊЕТО СО ОТПАДОТ ВО ЦЕЛА ОПШТИНА ГЛАВНИОТ ПРЕДИЗВИК НА ОПШТИНА ЦЕНТАР ЖУПА Почитувани, Здружението Центар за одржлив развој ...
Прочитај повеќе

Струга, дебата за решавање на проблемот со депонијата

Општините немаат капацитети сами да се справат со решавање на проблемот со депониите во нивните населени места. За граѓаните да ...
Прочитај повеќе

Pokana za Настан по повод Денови на Франкофонијата

ПОКАНА Настан по повод Денови на Франкофонијата Почитувани, Здружението Центар за одржлив развој на заедницата Дебар, како член на Европската ...
Прочитај повеќе

Јавна Трибина : СТОП за концесија за економски риболов

Покана за настан   Јавна Трибина   СТОП за концесија за економски риболов   Почитувани, Здружението Центар за одржлив развој ...
Прочитај повеќе

ЈАВНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЈАВНО ИЗВЕСТУВАЊЕ По повод 14- ти  март меѓународниот ден  на Акцијата за Заштита на реките го објавуваваме ова јавно известување ...
Прочитај повеќе

Правилен избор на професијата – сигурна иднина

Центарот за одржлив развој на заедницата го имплементира проектот Правилен избор на професијата – сигурна иднина, во рамките на Програмата за Мали Грантови, ...
Прочитај повеќе

Јавна Трибина: Сите заедно во заштита на реката од загадувањето

   Здружението Центар за одржлив развој на заедницата Дебар, на 20 Фебруари 2018 година (вторник)  во ресторан „Пупинова Куќа„, Вевчани. одржа Јавна ...
Прочитај повеќе

Средба со иселеници од Европа

Средба со дијапората во Европа На 18 август 2017 се организира средба со наши сограѓани кои работат и живеат во ...
Прочитај повеќе

YE “The Challenge”

Седум учесници од Македонија беа пратени од страна на  CSCD за да учествуваат во младинската размена на Erasnus+ во Illora, ...
Прочитај повеќе

Одбележување на 14 март / Меѓународен ден за акција за реките

На 14.03.2017 во просториите на CSCD (Centre for Sustainable Community Development) во Дебар беше организирана “Трибина: Заштита на реките“, на ...
Прочитај повеќе

Изложба со цртежи и есеи ,, СЛОБОДНА ЗОНА – СТОП НА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА„

Центарот за одржлив развој на заедницата  Дебар на ден 14.04.2017  (петок ) во 11.30 часот  организира изложба со цртежи и есеи ...
Прочитај повеќе

CSCD RICH PICTURE

Центар за Одржлив Развој на Заедницата низ работилница го изработи Зтратешкиот план за идните три години ...
Прочитај повеќе

Мапирање на природните ресурси и културното наследство во Дебарскиот регион

Мапирање на природните ресурси и културното наследство во Дебарскиот регион ...
Прочитај повеќе

Брошура : Културно-историски водич низ регионот Дешат

За превземање на Брошурата: Културно-историски водич низрегионот Дешат кликнете на линкот:  Брошура ...
Прочитај повеќе

Објавена анализата на постоечките практики на консултација со граѓаните во процесот на креирање политики на локално ниво

На три јазици е обајвена анализата на постоечките практики на консултација со граѓаните во процесот на креирање политики на локално ...
Прочитај повеќе

Демант за гнасните лаги и невистините упатени кон Здружението од страна на движењето „Стоп Операција Сорос“ (СОС)

Здружението Центар за одржлив развој на заедницата –Дебар (ЦОРЗ) , најостро ги осудува на пресот оддржан на 04.02.2017 и ги ...
Прочитај повеќе

НАГРАДЕН КОНКУРС – ЕСЕJ НА ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК И ЦРТЕЖИ СО МОТИВИ ОД СОЖИВОТОТ, ТОЛЕРАНЦИЈАТА И ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈАТА

НАГРАДЕН КОНКУРС Центарот за одржлив развој на заедницата – Дебар, во соработка со француската амбасада во република македонија во рамките ...
Прочитај повеќе

Делегација од општината Иф и од средното училиште „Франсоа Рабле“ го посетија Дебар

Активна недела на соработка помеѓу Иф и Дебар! По покана од Здружението Центар за одржлив развој на заедницата и општина ...
Прочитај повеќе

Деца од Дебар учествуват во младинска размена во Троген Швајцарија

7 деца од дебарските училишта престојуват во детското село Троген во Швајцарија во рамките на младинската размена која ја реализира ...
Прочитај повеќе

Тркалезна маса на тема: „Безбедно користење и заштита на приватноста на интернет“.

Здружението Центар за одржлив развој на заедницата организира на 5 октомври 2016, во  хотел „Леон“, Дебар, Тркалезна маса на тема:  ...
Прочитај повеќе

завршна конференција

Според динамиката за реализирање на активностите од проектот на ден  20 јули, во хотел ,,Леон“ Дебар после претходни превземени подготовки ...
Прочитај повеќе

Работилница за вмрежување

На 15 јули во Хотел ,,Леон“ во Дебар се одржа работилница во која учествуваа,  Сајбер ангел чуварите од  сите училишта од ...
Прочитај повеќе

Градската депонија – Еколошка бомба

Здружение Центар за одржлив развој на заедницата (CSCD) поагајќи од основното уставно право според кое Секој човек има право да ...
Прочитај повеќе

Промоција на публикација „Методологија за распределба на средства за здруженија и фондации од општинските буџети“

Центарот за одржлив развој на заедницата од Дебар, организира промоција на публикација „Методологија за распределба на средства за здруженија и ...
Прочитај повеќе

КАЈАКАРИ ПЛОВЕА ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕНЕРГЕТСКИ ПРОЕКТИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „МАВРОВО“

Тимот на организацијата „Синото срце на Европа“ и локалните партнери од Дебар и Река, заедно со кајакари Европа, предводени од ...
Прочитај повеќе

Изложба на тема ,,Културното наследство на Дебарскиот регион,,

Центарот за одржлив развој на заедницата од Дебар во рамките на проектот ,,Вкрстено наследство,, од 20.05.2016 година(петок) со почеток во 1300 ...
Прочитај повеќе

Тројазичната драмска престава “Шепотот на Антигона” во Франција

Драмата "Шепотот на Антигона" во три јазици, албански, француски и македонски јазик која се реализира од страна на  учениците од средното ...
Прочитај повеќе

Состојбата со невработеноста на младите во општина Дебар,дефицитарни и суфицитарни кадри млади кадри,проблеми и предизвици

Денез во 23.03.2016 Центарот за одржлив развој на заедницата-Дебар(ЦСЦД-Дебар),во рамките на реализацијата на своите програмски активности организира трибина на тема ,,Состојбата со ...
Прочитај повеќе

,,Состоjбата со невработеноста на младите во општина Дебар,дефицитарни и суфицитарни кадри млади кадри,проблеми и предизвици ,,

Покана Почитувани Центарот за одржлив развој на заедницата-Дебар(ЦСЦД-Дебар),во рамките на реализацијата на своите програмски активности организира трибина на тема ,,Состоjбата со невработеноста ...
Прочитај повеќе

Работилница „Финансиска одржливост на НВО во соработка со бизнис секторот“

Покана за средба со НВО активни во активности за генерирање на приходи Фондацијата Даути и Стопанска Комора на Северо-Западна Македонија ...
Прочитај повеќе

ДЕБАТА „ОВОЈ ДОМ ВЕРУВА ДЕКА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА ГО УНИШТУВА СОЖИВОТОТ”

Училишната заедница на средното училиште „Здравко Чочковски” од Дебар денеска направи завршница на својот проект „Сите против дискриминација”. За таа ...
Прочитај повеќе

Oбука на тема „Административно работење“

На 9 декември (среда) за стафот на здружението и конституентите се организира еднодневна обука на тема „Административно работење“. На обуката ...
Прочитај повеќе

Одржана обука на тема „Безбедно користење и заштита на приватноста на интернет“

На 18 и 19 ноември, во Хотел Дрим во Струга се одржа дводневна обука за ученици од основните и средните ...
Прочитај повеќе

 

 

CIVICAMOBILITASo-vbVfo45109_99135218105_7438839_nfondacija1