1111

Me date 18 gusht 2017  organizuam takim bashkeqytetaret tane qe jetojne ne Europe.

Ne takim mori pjese edhe Ministri i autorizuar per dijasporen.

Ne takim Ministri Edmond Ademi informoi pjesemarresit me aktivitetet e tij ne drejtim te rritjes se bashkepunimit ne mes qeverise dhe dijaspores dhe draftit te Strategjise per Qeverise per bashkepunim me dijasporen. pjessmaresit qe jetojne e punojne ne Itali, Zvicer, France, Gjermani, Andora, Hollande, numeruan problemet e tyre sic jane, marrja pasaportave, problemet me amnestine per ata qe nuk e kane kryer sherbimin ushtarak ne APJ, diskriminimin ne investime, problemet qe kane te bejne me shendetesine, problemet me pritjet ne dogana, kontrollet e policeve neper rruge.

Pjesemarresit gjithashtu i theksuan problemet lokale si papastertia, tymi i deponise dhe i Knaufit, zhurma nga lokalet naten, siguria.

Pjesemarresit i ofruan Ministrit kapacitetet e tyre dhe lidhjet afariste ti percjellin ne dobi te vendit