Здружението Центар за одржлив развој на заедницата организира на 5 октомври 2016, во  хотел „Леон“, Дебар, Тркалезна маса на тема:  „Безбедно користење и заштита на приватноста на интернет.

Здружението Центар за одржлив развој на заедницата, пред извесно време реализра проект за заштита на младите на интернет од злоупотреба на личните податоци во општините Дебар, центар Жупа и Маврово-Ростуше. Проектот се финацираше од УСАИД, Проект за граѓанско општествo кој ја имплементира Фондацијата отворено општество Македонија.

Во тркалезната маса  се дискутираше за одржливост на резултатите од проектот .

На настанот учествуваа представници од Општините, училиштата, полицијта,  полицијата, невладини организации и млади.

%d1%801 %d1%802 %d1%803 %d1%804