33Центарот за одржлив развој на заедницата  Дебар на ден 14.04.2017  (петок ) во 11.30 часот  организира изложба со цртежи и есеи во рамките на проектот,, СЛОБОДНА ЗОНА –  СТОП НА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА„ во Центар за Култура Дебар  во соработка со Француската Амбасада и основните училишта: “Пенестиа” од Дебар, “Ибраим Темо” од Струга и “Страшо Пинџур” Од Вевчани организира

Изложбата  свечано го отвари а Францускиот  Амбасадор во Република Македонија н.е. г- Кристијан Тимоние.

Со Награди се наградија следните победници од конкурсот

Победници за цртежи:
ОУ Нико Нестор Струга
ЕСЕИ
1. Ajlin Maliqi
2. Eliza Zylali
3. Florinda Sulejmani
ЦРТЕЖИ
1. Valona Shazimani
2. Deshira Alimi
3. Amelja Dauti

ОУ Братство Единство

ЕСЕИ
1. Unisa Nesimovska
2. Bledi Piperku
3. Sulltana Kazovska

ЦРТЕЖИ

1. Sara Telqiu
2. Diellza Lleshi
3. Husein Imerovski

ОУ Страшо Пинџур Вевчани:
Цртежи
1. Живко Пешиноски
2. Илија Пешиноски
3. Иван пупиновски
Есеи:
1. Ружица Чочороска
2. Ружица Мукоска
3. Лора Парталоска

22

17948471_10211249796912897_186058727_o17948471_10211249796912897_186058727_o