CSCD në Qendrën për kulturë Dibër më datë 14.04.2017  ( e premte) në ora 11.30 organizoi  ekspozitën me vizatime dhe ese në suazat e projekltit ,, ZONË E LIRË – STOP DISKRIMINIMIT,, e cila   u realizua nga Qendra për zhvillim të qëndrueshëm të komunitetit – Dibër në bashkëpunim me Ambasadën Franceze  dhe shkollat: ,,Penestia” Dibër, ,,Ibraim Temo” Strugë  dhe , ,,Strasho Pinxhur” Vevçan.

Ekspozita u hap nga ana e ambasadorit Francez  në Republikën e Maqedonisë e.t. z-ri Kristijan Timonie, morën pjesë edhe  Kryetari i komunës së Dibrës z. Ruzhdi Lata.

Fituesit e Konkursit letrar dhe figurativ:
Sh.M. Niko Nestor-Struge
Ese
1. Ajlin Maliqi
2. Eliza Zylali
3. Florinda Sulejmani
Vizatim
1. Valona Shazimani
2. Deshira Alimi
3. Amelja Dauti

Sh.F. Penestia-Diber

ESE
1. Unisa Nesimovska
2. Bledi Piperku
3. Sulltana Kazovska

Vizatim

1. Sara Telqiu
2. Diellza Lleshi
3. Husein Imerovski

ОУ Страшо Пинџур Вевчани:
Цртежи
1. Живко Пешиноски
2. Илија Пешиноски
3. Иван пупиновски
Есеи:
1. Ружица Чочороска
2. Ружица Мукоска
3. Лора Парталоска

Link nga mediumet:

https://mk.ambafrance.org/ouverture-de-l-exposition-de-dessins-Stop-a-la-discrimination-a-Debar

http://www.press24.mk/francuskiot-ambasador-timonie-vo-poseta-na-debar

http://24vesti.com.mk/francuskiot-ambasador-timonie-vo-poseta-na-debar

 22 33 22 117948469_10211249796152878_1822493361_o 17948471_10211249796912897_186058727_o