ЕКОЛОШКА АКЦИЈА

Здружение Центар за одржлив развој на заедницата Дебар (CSCD)

Организира Еколошка Акција за дезинфекција на дрвјата во центарот на градот со вар и прскање со инсектицид.

 

Ги повикуваме  граѓаните на Дебар, младите, сопствениците на продавниците, становниците на околните згради на улица 8 Септември да ни се придружат.

 

      Акцијата ќе се реализира на ден 24 јули, во вторник од 9.00-12.00 часот, почнувајќи од хотел Уранику.

 

 

 

Акцијата е дел од проектот “Заедно за чист Дебар” кој се финанцира од Швајцарската Агенција За меѓународен развој SDC преку програмата  CIVICA Mobilitas.