civicanew

Денез во 23.03.2016 Центарот за одржлив развој на заедницата-Дебар(ЦСЦД-Дебар),во рамките на реализацијата на своите програмски активности организира трибина на тема ,,Состојбата со невработеноста на младите во општина Дебар, дефицитарни и суфицитарни кадри млади кадри,проблеми и предизвици ,, Учесниците на дебатата беа претставници на бизнис секторот во градот, како и претставници на локалната самоуправа и граѓанскиот сектор во градот,како и претставници на локалната самоуправа и граѓанскиот сектор. Трибината oдржана во просториите на општина почеток во 12 часот.

Категории кои беа отворени за време zhvilliti трибината беа многу важни и актуелни градот Дебар. Многу е кажано за време на дебатата на стариот Дибране занает не расте со ритуал. Исто така, се разговараше и за создавање на нови работни места. На трибината присуствуваа претставници од бизнис секторот, кој игра голема улога во неодамнешните вработување на младите.

Трибината заврши успешно и се надевам дека на некој начин се промени ситуацијата на младите луѓе од работа во Дебар.

12887305_10154198835367867_1670266251_o