20160520_134519Центарот за одржлив развој на заедницата од Дебар во рамките на проектот ,,Вкрстено наследство,, од 20.05.2016 година(петок) со почеток во 1300 часот ,организира изложба на тема ,,Културното наследство на Дебарскиот регион,,.
На оваа изложба меѓу другото ,со свои збирки на предмети од културното минато на Дебарскиот крај  се представуваат колекциите на  колекционерите Дритан Боцку,Фадрија Мустафовска и Ирфан Уштеленца.
Изложбата ее поставена во Центарот за Култура во Дебар , нa 2 кат и истата ќе биде отворена за посета 5 работни денови од 10:00 до 16:00

This slideshow requires JavaScript.