7 деца од дебарските училишта престојуват во детското село Троген во Швајцарија во рамките на младинската размена која ја реализира Здружњението центар за Одржлив развој на заедницата во партнерство со Младинската Коалиција СЕГА.

14595576_10153820686261811_6430257106996570668_n 14568041_10153820686441811_1763341667244012102_n 14523138_10153820686511811_6174298088135416417_n 14519936_10153820686291811_2019461851976520304_n 14495488_10153820686436811_912705869274703879_n 14479593_10153820686296811_5730372127551531628_n 14479567_10153820686256811_823062596170240623_n 14463311_10153820686646811_1813542911403247079_n 14463311_10153820686641811_9040831762541014700_n 14449978_10153820686516811_3696553581281541425_n