This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Активности

март 2018

ЈАВНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЈАВНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

По повод 14- ти  март меѓународниот ден  на Акцијата за Заштита на реките го објавуваваме ова јавно известување со […]

Правилен избор на професијата – сигурна иднина

Центарот за одржлив развој на заедницата го имплементира проектот Правилен избор на професијата – сигурна иднина, во рамките на Програмата за Мали Грантови,
Проект: […]

февруари 2018

Јавна Трибина: Сите заедно во заштита на реката од загадувањето

 

 

 Здружението Центар за одржлив развој на заедницата Дебар, на 20 Фебруари 2018 година (вторник)  во ресторан „Пупинова Куќа„, Вевчани. одржа Јавна трибина […]

август 2017

Средба со иселеници од Европа

Средба со дијапората во Европа

На 18 август 2017 се организира средба со наши сограѓани кои работат и живеат во Европа […]

јули 2017

YE “The Challenge”

Седум учесници од Македонија беа пратени од страна на  CSCD за да учествуваат во младинската размена на Erasnus+ во Illora, […]

април 2017

Одбележување на 14 март / Меѓународен ден за акција за реките

На 14.03.2017 во просториите на CSCD (Centre for Sustainable Community Development) во Дебар беше организирана “Трибина: Заштита на реките“, на […]

Изложба со цртежи и есеи ,, СЛОБОДНА ЗОНА – СТОП НА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА„

Центарот за одржлив развој на заедницата  Дебар на ден 14.04.2017  (петок ) во 11.30 часот  организира изложба со цртежи и есеи […]

CSCD RICH PICTURE

Центар за Одржлив Развој на Заедницата низ работилница го изработи Зтратешкиот план за идните три години

февруари 2017

Мапирање на природните ресурси и културното наследство во Дебарскиот регион

Мапирање на природните ресурси и културното наследство во Дебарскиот регион

Брошура : Културно-историски водич низ регионот Дешат

За превземање на Брошурата: Културно-историски водич низрегионот Дешат кликнете на линкот:  Брошура