AKSION EKOLOGJIK

E bardha është e pastër dhe e shëndetshme

Shoqata Qendra për Zhvillim të Qëndrueshëm të Komunitetit Dibër (CSCD) me datë 24.07 2019 (e mërkurë) nga ora 9.00-12.00 organizoi Aksion ekologjik  për dezinfektimin dhe lyerjen e pemëve në qendër të qytetit me gëlqere dhe spërktajen e kurorës me insekticid.

Në aksion morën ojesë rreth  20 volonterë nga  , 10 të rinj nga qyteti Ifs i francës, që ishin mysafirë të CSCD dhe mbi 30 qytetarë,  30 qytetarë, të rinj, pronarët e shitoreve në bulevard, banorët e banesave në rr. 8 Shtatori.

Qëllimi kryeso i aksionit ishte ngritja e vetëdijës së qytetarëve për rruajtjen e pemëve të reja në bulevardin qendror të qytetit, si dhe mbrojtjen bilogjike dhe atmosferike të pemëve të reja.

Gjatë aksionit mbi 300 fiadanë u deyinfektuan dhe u lzen me gëlqere. Gëlqerja e bardhë përveç efektit vizual ka efekt për mbrojtjen nga dielli dhe deyinfektimit të  lëkurës së pemëve

 

 

 

 

Aksioni është pjesë e projektit “Së bashku për Dibër të Pastër” që financohet nga Agjencioni zviceran për zhvillim ndërkombëtar SDC përmes programit CIVICA Mobilitas.

 

 

 

 

25.07.2019                                                                               CSCD

Dibër