Shoqata Qendra per Zhvillim te Qendrueshm et Komunitetit me 18 prill 2018 ne zyrat e Qendres se Bashkesive ne Struge mbajti tribine me teme :

SI TE MENAXHOJME ME DEPONITˠ DERISA TE NDERTOHET DEPONIA RAJONALE

Tribina ishte pjese e projektit: Koordinim dhe bashkepunim mes shoqatave ekologjike dhe komunave nga rajoni Jugperendimor i Republiks se Maqedonise”

 

Shoqata Qendra per Zhvillim te Qendrueshm te Komunitetit nga Dibra (CSCD) nga shtatori 2017 deri me tetor 2018, ne Diber dhe komunat nga rajoni planor Jugperndimor e realizon projektin Koordinim dhe bashkepunim mes shoqatave ekologjike dhe komunave nga rajoni Jugperendimor i Republiks se Maqedonise”. Projektin e financon Programi per Grante te Vogla (PGV) i Fondit Ekologjik Global (GEF).

Ne hapje te tribunes Shuip Marku koordinator i projektit prezantoi projektin, pastaj Berat Sela nga shoqata ekologjike Natyra referoi ne temen : Shndeti dhe turizmi nuk shkojn s bashku me Deponi t egr!

Nje rezime t aktiviteteve t inicijativs lokale MJAFT! Te viti te kaluar preznetoi Gligor Kjatoski mga kjo levizje

Aktivisti qytetar, Ardian Demiri nga inicijativa Strugant pr Strugn foli mbi hapat e nevojshme pr zgjedhjen e problemit sipas pikpamjes s qytetarve.

Pas referimeve u hap debat. Te gjithe pjesemarresit ishin te binur njezeri se Komunat nuk kan kapacitet q vet t ballafaqohen me zgjidhjen e problemit me deponit n vendbanimet e tyre. Q qytetart t mos sillen n situat t njjt sikur vern e kaluar kur Struga mbytej n tym t zi dhe arom t padurueshme, nevojiten masa urgjente qeveritare. Ky sht epilogu nga debati i sotm n Strug pr at se si duhet menaxhuar deponit derisa t ndrtohet deponia rajonale.