Qendra per zhvillim te qendrueshem te komunitetit do organizoje puntorine Te rinjte zhvillojne. Kjo puntori eshte nen kornizat e Meet and Code ne bashkpunim me organizaten Metamorphosis.

Pershkrimi

Nje numer i larte i te rinjve te shkollave te mesme, edhe pse vazhdimisht i perdorin faqet e internetit, asnjeher nuk u jepet mundesia per te shikur apo edhe te shkruajne kodimin e nje faqe ne internet.

Meet and code – Ju ofron organizatave jo qeveritate kete opsion te shkelqyer qe te nxenesit e interesuar ne teknologji dhe ne kodim per te rovuar dhe per ti ndertuar aftesite e tyre koduse nepermjet kesaj puntorie.

Në  puntoritë që dë të  e mbahen ne ambientet e shkollave fillore me nxenes rreth moshes 10-14  vjecare, nxënësit  do mesojnë se si funskionin faqa e internetit si dhe do shkruajme disa kode bazike ne teknologjine HTML/CSS.

Nepermjet kesaj puntorie, femijet e shkollave fillore do kuptojne me shumë per faqen e internetit dhe funksionalitetin e tyre, dhe ne te ardhmen do jene ato te cilet do kodojne.

 

Per me shume informata klikoni ketu